Tocinei Moldovenești

Reteta pimita de la dna Vicovan Ionela, asa cum isi aminteste ca o pregatea bunica domniei sale, doamna Aglaia, din vatra Dornei.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 3 oua, 250 gr zahar, 1 linguriță bicarbonat dau praf de copt, un praf sare, faina, smântână.

Mod de preparare: se curata cartofii, se dau prin răzătoarea mică apoi se lasă la scurs câteva minute, se adaugă ouăle, zaharul, praful de copt , sarea și faina până devine un aluat cat de cat consistent. Se pune uleiul la incins in tigaie și apoi punem cate o lingura. Invartim pe o parte și pe alta până ce se rumenesc. La sfârșit punem cate o linguriță de smântână și zahăr deasupra. Pt ca,cartofii sa nu se oxideze (se vor înnegri) se da o ceapa mica prin blender și se adaugă în compoziție nu se va simți absolut deloc gustul de ceapa și ei vor rămâne frumoși la culoare arămii.

 

P.S. Tu ce reteta pregatita de bunica ta iti amintesti? Trimite-mi-o pe Facebook sau email si primesti un cos cu bunatati de la mine!