Budinca de orez cu lapte proaspat muls

Dna Pridal Maria, cu o reteta de la bunica Petrics Borbala.

Ea este bunica mea, Petrics Borbala. Era o femeie maruntica, dar foarte sprintenâ. Ne placea sa mergem la ea deoarece tot timpul ne pregatea ceva, deosebit, dar tin minte ca facea o budinca de orez deosebita cu lapte proaspat muls, o nebunie. Punea la fiert 2 litri de lapte, 1 kg de orez, zahar si un pic de sare. Dupa ce se fierbea orezul adauga galbenusul de la 5-6 oua, iar albusul ma punea pe mine sa-l bat cu telul deoarece eram tot timpul pe langa ea fiind cea mai mare…cand se racea putin orezul in lapte amesteca incet spuma de albus de ou si o dadea la cuptor pana se prindea o crusta aurie il fac si eu des copiilor mei fiind o reteta traditionala si va asigur este ceva deosebit de bun. Se poate servi dupa gust cu orice tip de dulceata sau pudrat cu zahar.